Kevin de Winter & Lisanne Kievit
 Ricardo&Fabienne    Chris&Petra    Ewoud&Esther   Jan&Miralda   Raimond&Brenda   Koos & Edith    Roy&Lenny    John&Joke   Raymond&Linda   Cees&Amber   Bert&Lina   Marco&Danielle   Robert&Jolanda   Michel&Andrea    Dennis&Monique    Ivo&Patricia   Ferry&Jacqueline   Jacco&Thea   Arjen&Liesbeth   Cees&Ria   Henk&Joke   Gerard&Marga   Michel&Evelien   Peter&Sandra   Koen&Krista   Ares&Jessica   Reinier&Delphine   Ralph&Linda   Andreas&Sandra   Rob&Natalie   Hendrik&Petra   Harry&Wilma   Richard&Jennifer   Jeffrey&Leonie    Jan&Ingrid   Remco&Sandra   Ron&Leonie   Gijsbert&Miranda   John&Conny    Paul&Gerdi   Nicky&Nancy    Sandor&Hilda    Andre&Sylvana   Jorrit&Natasja   Jerry&Anouk    Raymond&Wendy   Marcel&Ryanne   Raimond&Anoeska   Wilfred&Linda   JanWillem&Michaëla   Martin&Nirosha    Leon&Bianca    Sjors&Dominique   Martijn&Nicolette   Hans&Sylvia   Dennis&Elline   Mark&Daniëlle   Ad&Larisa   Arvid&Claudia   John&Anna    John&Sabrina   Joziene&Esma   Remon&Angela   Stefan&Leyla   Dolf&Janna   Dolf&Janna    Kevin&Linda   JanCarel&Idaline   Erwin&Dorien   Leon&Corinne   Martin&Marja   Kevin&Lisanne   Erwin&Cindy    Kevin&Brigitte   Lo&Serbeth   Maarten&Marga 

Kevin de Winter & Lisanne Kievit

Arie Vuyck van Kapsalon Averon aan de Burgemeester van der Jagtkade uit de Vesting was net met de laatste penseelstreken bezig toen de fotograaf aankwam in de Distelstraat 52 in huize Kievit op 27 augustus 2010. Ruim op tijd maar Lisanne wilde toen nog maar één ding, snel de bruidsjurk aan en gelukkig waren de sieraden al opgepoetst en konden we beginnen met de fotoreportage samen met mams in een echte meiden kamer met fantastische kleuren. Hier kan de fotograaf helemaal los, maar dan wordt er toch gebeld. Of dat Lisanne thuis is, want er staat een jongeman aan de deur in zijn beste pak, ringen en een prachtig bruidsboeket kompleet met 12 meter witte limousine. Natuurlijk is dat Kevin, die de eerste barriëre moet nemen, maar Paps is maar wat blij voor zijn meissie en het ijs is al snel gebroken en dan komt Lisanne van de trap naar beneden en wordt het even heeel stil daar in de gang op nummer 52. Maar dat duurt niet lang en gaan alle aanwezigen uit hun bol en vooral natuurlijk Kevin die zijn geluk niet op kan en de sprong van zijn leven maakt daar voor de deur.

Het is heel de week al slecht weer met harde windstoten en volop regen met hier en daar een kleine overstroming. Zelfs het gemeentehuis was ondergelopen, maar gelukkig was voor vandaag alles weer enigszins droog daar. 's Middags zou het zo'n noodweer worden in Den Haag dat alle evenementen werden afgeblazen, hoorden we van José de chauffeuse van de Limo met wie de fotograaf maar wat graag al jaren samenwerkt. Zij moest vanavond nog de zangeres Anika vervoeren, maar zij werd afgebeld. Dus maar gelukkig dat het zo waaide, want wij hebben gewoon al het geluk van de wereld met af een toe een buitje, maar in ieder geval ook droge momenten, weliswaar donker weer, maar we maken er volledig gebruik van.

Wij gaan eerst een fotoreportage maken in de tuin van de familie Lamaison en het kasteel Ravesteyn, die door de watergeuzen in 1572 met de bevrijding van Nederland in brand is gestoken en het slot is nooit meer in de oude staat hersteld. Natuurlijk hebben we nog wel even gecontroleerd of de kerker nu wel echt leeg was, die waarin de ketterse pastoor Angellus Merula gevangen heeft gezeten voordat deze ter dood werd veroordeeld voor open publiek, maar alles was in orde. De de fotograaf is er al vele malen geweest, maar nog nooit boven i.v.m. met de nauwe doorgang en die oude natte rode steentjes die verre van schoon zijn, kan je niet betreden met een hoepel met een japon in het wit of beige, maar nu ging dat gemakkelijk. Als er maar geen enge beestjes waren op die donkere smalle trap, maar na alle vleermuizen te hebben verjaagd durfde Lisanne het wel aan. Het was er knap donker maar met wat inflitsen en een beetje hulp van Photoshop komen we daar wel uit. En dan wordt het tijd om naar Mams te gaan voor een warm bakkie koffie en een lekker broodje, want dat kunnen we wel gebruiken met dit natte weer en dat geklauter in de ruïne. Dus op naar Hellevoet waar iedereen al klaar staat in zijn beste kloffie om de twee tortelduifjes te begeleiden naar de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. En na een uitgebreide welkomst door de familie en vrienden, waar de fotograaf zich ook gelijk thuis voelde tussen al die oud bruidsparen en dito buren van de jaren '90 het begin van de Theo Kwantenstraat in Nieuwenhoorn uit een ver verleden dus. Kwamen al de oude verhalen weer boven, dus de ene na de ander anekdote kwam voorbij, toen was het zo tijd om te vertrekken.
 
Met z'n allen naar het Prinsehuis voor de huwelijksvoltrekking voor de burgerlijke stand, waar de bode Wil Poot al klaar stond en voor iedereen een plaatsje had gereserveerd. Dan komt Paps Kievit binnen met Lisanne aan de arm en breekt men de zaal bijna af en zien we hier en daar toch weer een zakdoekje. En dan komt de babs Wally van den Berg om de Theo Kwanten kompleet te maken, goed voorbereid  haar verhaal doen, die alles als altijd weer prima voor elkaar heeft. Dan is het niet zo erg om een klein uurtje naar iemand te luisteren, boeiend met veel grappige anekdotes.

Dan komt toch het plechtige gedeelte, het ja-woord en de kus met bijbehorende handtekeningen, zo ook van de getuigen en de ambtenaar om dit alles te bevestigen. Het uitwisselen van de ringen, die worden gebracht door Laurin en die dat meer dan voortreffelijk deed de zoenen, de felicitaties en dan de staatsieplaatjes van de familie en vrienden in .... de regen achter het Prinsehuis. Gelukkig hebben we de groepsfoto op het bordes gemaakt voordat we naar binnen gingen.

De daggasten gaan naar René en Liesbeth van Partyfarm Steenbeek voor een versnapering en wij de vesting in om nog wat mooie plaatjes te schieten. Natuurlijk de wind en regen getrotseerd en een fietser getakeld om met zijn fiets de foto met vuurtoren wat op te fleuren. En dan plotseling tussen het grauwe door een zonnetje en we verrassen Cape Helius met een bezoekje, waar je je net in het buitenland waant met al die houten huisjes aan de haven vol met bootjes. Het is maar vijf minuten, maar we maken er volop gebruik van en gaan ons daarna te buiten met de drankvoorraad van José uit de Limousine. De champagne gaat van hand tot hand en José... zij vindt alles best. Alles voor het bruidspaar en trouwens ze mag toch niet drinken. Die moet immers nog rijden.

En dan is ook voor ons de tijd aangebroken om naar de Westdijk te vertrekken. Naar partycentrum Steenbeek waar René en Liesbeth Steenbeek de scepter zwaaien en beide altijd het bruidspaar buiten opwachten wel of geen weer, ons weer met open armen ontvingen. Alwaar we toasten met champagne en de bruidstaart wordt aangesneden. Waarna eerst lekker wordt gegeten en dan kan het feest losbarsten en dat kunnen ze daar wel zeker met zo'n publiek. Het was daar in de polder nog lang onrustig. Begreep van de buurtjes van Leeuwen dat zaterdagochtend zelfs de haan zich had verslapen..

Kevin en Lisanne van harte gefeliciteerd en heel veel geluk toegewenst.