Martin Veth & Marja van Batenburg
 Ricardo&Fabienne    Chris&Petra    Ewoud&Esther   Jan&Miralda   Raimond&Brenda   Koos & Edith    Roy&Lenny    John&Joke   Raymond&Linda   Cees&Amber   Bert&Lina   Marco&Danielle   Robert&Jolanda   Michel&Andrea    Dennis&Monique    Ivo&Patricia   Ferry&Jacqueline   Jacco&Thea   Arjen&Liesbeth   Cees&Ria   Henk&Joke   Gerard&Marga   Michel&Evelien   Peter&Sandra   Koen&Krista   Ares&Jessica   Reinier&Delphine   Ralph&Linda   Andreas&Sandra   Rob&Natalie   Hendrik&Petra   Harry&Wilma   Richard&Jennifer   Jeffrey&Leonie    Jan&Ingrid   Remco&Sandra   Ron&Leonie   Gijsbert&Miranda   John&Conny    Paul&Gerdi   Nicky&Nancy    Sandor&Hilda    Andre&Sylvana   Jorrit&Natasja   Jerry&Anouk    Raymond&Wendy   Marcel&Ryanne   Raimond&Anoeska   Wilfred&Linda   JanWillem&Michaëla   Martin&Nirosha    Leon&Bianca    Sjors&Dominique   Martijn&Nicolette   Hans&Sylvia   Dennis&Elline   Mark&Daniëlle   Ad&Larisa   Arvid&Claudia   John&Anna    John&Sabrina   Joziene&Esma   Remon&Angela   Stefan&Leyla   Dolf&Janna   Dolf&Janna    Kevin&Linda   JanCarel&Idaline   Erwin&Dorien   Leon&Corinne   Martin&Marja   Kevin&Lisanne   Erwin&Cindy    Kevin&Brigitte   Lo&Serbeth   Maarten&Marga 

Martin Veth & Marja van Batenburg

Martin en Marja kwamen naar de zaak op de rijksstraatweg in Hellevoetsluis op donderdag 8 juli 2010 omdat in Hellevoetsluis er geen mogelijkheid was om een eigen BABS (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) kandidaat te stellen. Zodoende zijn ze in Goedereede voor de wet getrouwd waar dat dus geen probleem is en heeft een Oom de foto's daar ervan gemaakt.

Wij gaan in Hellevoetsluis de fotoreportage maken en het mooie weer meegenomen is dat geen probleem in hun drukke agenda van vandaag. We gaan eerst naar de wallen bij het vestingbruggetje waar we tussen de uitgedroogde ganzen uitwerpselen door moeten lopen het is immers al dagen tropisch heet en de ganzen hebben dus andere natterre oorden opgezocht, de natuurgebieden waar we ze liever hebben maar overvol is rond het Haringvliet, maar Marja geeft daar niets om, die uitwerpselen dan. Door de ganzen op "de lijst" te zetten hebben we er in Nederland nu zo veel dat het een plaag begint te worden in de woongemeenschap, ze vliegen niet eens meer terug naar het zuiden in de winter zo goed hebben ze het hier.

En Shanti van 7 jaar hoef ik eigenlijk niets te zeggen die leidt haar zusje van Anouk van 2,5 probleemloos door de fotosessie heen. Dan gaan we richting vesting ingang waar de fotograaf nog een plekkie in de schaduw weet te vinden bij de vestinggracht. Daar maken we nog hele mooie intieme plaatjes in het groen. De vuurtoren laten we links liggen want met dit mooie weer van de laatste dagen lig het daar bommetje vol met badgasten op het strand en hangjongeren rond de vuurtoren dus gaan we naar het poortwachtershuisje waar Dinand en Jannie Schutten de scepter zwaaien.
 
Dinand ken ik al jaren van toen hij nog hoofd was bij burgerzaken bij de gemeente Hellevoetsluis nu al jaren gepensioneerd maar onze relatie is nog steeds opperbest. Ik fotografeer altijd aan de voorkant van het poortwachtershuisje maar nu werden we uitgenodigd door Jannie om ook foto's te maken bij de rozen achter in de tuin. Ik heb nog nooit zo'n verzorgde tuin gezien en we hebben er fantastische foto's kunnen maken. Daar zitten wel een paar uurtjes groene vinger in. Dinand en Jannie bedankt ook natuurlijk van het bruidspaar want die hebben weer en paar unieke foto's. Het is altijd fijn om te fotograferen op onbekende lokatie's waar je natuurlijk wel de ruimte moet krijgen om te fotograferen. Daar moet je improviseren in korte tijd en dat houdt de fotograaf wakker. Je heb immers maar een uur om een mooi boek te vullen. En natuurlijk voor het bruidspaar een boek met onvergetelijke foto's die niemand heeft.
Dat is zo fijn aan die "gevonden lokatie's" waar je zuinig op moet zijn als bruidsfotograaf. Tja, het is in elk vak hetzelfde, het gaat er niet om wat je kent... maar wie je kent.

Martin en Marja hebben in iedergeval unieke foto's van deze dag die ze niet meer vergeten. En Anouk is een beetje, zeg maar heeel verdrietig, die mag geen koekje van Jannie aannemen van Papa Martin. We gaan zo eten is het resoluut. Er staat nog een uitgebreide maaltijd op de agenda en de daggasten staan natuurlijk trappelend te wachten op het kers verse stel om de rest van de dag in te vullen. En kijk eens naar die betraande oogjes met van die grote rollers over die wangetjes je kent dat wel, vertederend en natuurlijk gespeeld als een volleerd toneelspeelster. Kan zo naar het Circustheater in scheveningen en meedoen bij Ciske de Rat. Krijgt ze zowieso heel de zaal plat. Jannie is al door het ijs gezakt en de fotograaf maakt nog maar een foto. Die is was allang gesneuveld. Mooi is dat, een hecht gezinnetje en dat is prachtig. Regels zijn regels en was dat maar overal zo. Een dag uit het leven om nooit meer te vergeten.

Martin, Marja en natuurlijk Shanti en Anouk van harte gefeliciteerd en heel veel geluk toegewenst.