Leon van Driel & Corinne Oortwijn
 Ricardo&Fabienne    Chris&Petra    Ewoud&Esther   Jan&Miralda   Raimond&Brenda   Koos & Edith    Roy&Lenny    John&Joke   Raymond&Linda   Cees&Amber   Bert&Lina   Marco&Danielle   Robert&Jolanda   Michel&Andrea    Dennis&Monique    Ivo&Patricia   Ferry&Jacqueline   Jacco&Thea   Arjen&Liesbeth   Cees&Ria   Henk&Joke   Gerard&Marga   Michel&Evelien   Peter&Sandra   Koen&Krista   Ares&Jessica   Reinier&Delphine   Ralph&Linda   Andreas&Sandra   Rob&Natalie   Hendrik&Petra   Harry&Wilma   Richard&Jennifer   Jeffrey&Leonie    Jan&Ingrid   Remco&Sandra   Ron&Leonie   Gijsbert&Miranda   John&Conny    Paul&Gerdi   Nicky&Nancy    Sandor&Hilda    Andre&Sylvana   Jorrit&Natasja   Jerry&Anouk    Raymond&Wendy   Marcel&Ryanne   Raimond&Anoeska   Wilfred&Linda   JanWillem&Michaëla   Martin&Nirosha    Leon&Bianca    Sjors&Dominique   Martijn&Nicolette   Hans&Sylvia   Dennis&Elline   Mark&Daniëlle   Ad&Larisa   Arvid&Claudia   John&Anna    John&Sabrina   Joziene&Esma   Remon&Angela   Stefan&Leyla   Dolf&Janna   Dolf&Janna    Kevin&Linda   JanCarel&Idaline   Erwin&Dorien   Leon&Corinne   Martin&Marja   Kevin&Lisanne   Erwin&Cindy    Kevin&Brigitte   Lo&Serbeth   Maarten&Marga 

Leon werd nog even gebeld vanuit Zuidland door zijn aanstaande schoonvader of dat hij een half uurtje later kon komen op vrijdag 11 juni 2010, want er kwam toch wat meer bij kijken en was er meer tijd nodig in huize van Driel. Zodoende weet de fotograaf nu alles af van de putter een kleine zangvogel die ook in het Nederlandse landschap te horen is. Zo ook in de eigen tuin van de plaatjes maker. De vader des huize heeft er een grote voliëre in een schiterende tuin en weet er alles van. Dat je ze niet mag vangen of houden alleen de eigen gekweekte en die moeten dan direct worden geringd na geboorte, want dat ringetje gaat daarna aan de enkeltjes er niet meer doorheen. Ringen die aangevraagd moeten worden en dan een speciaal nummer krijgen, vanwaar ze dan weten waar het diertje vandaan komt. Natuurlijk zal dat wel gebeuren, dat later ringen, maar een kreupele zanger zal door de mand vallen en hopelijk dan de eigenaar, die natuurlijk niet behoord tot de categorie de echte liefhebber. Maar dan wordt het sein meester gegeven en kan Leon zijn ouderlijk huis verlaten om in huize van Driel aan Paps te vragen om de hand van zijn dochter. En dan kan je natuurlijk niet weigeren als daar je aanstaande schoonzoon staat in zijn beste pak met een schitteren bruidsboeket inclusief witte Peugeot uit een ver verleden formidabel gerestaureerd. En als dan Corinne alles heeft goedgekeurd en we weer alles droog hebben, beginnen we natuurlijk in de tuin met de fotosessie. Want die is als om door een ringetje te halen.

Dan vertrekken we naar Heenvliet om een fotoreportage te gaan maken in de tuin van de familie Lamaison en het kasteel Ravesteyn, die door de Watergeuzen in 1572 met de bevrijding van Nederland in brand is gestoken en het slot is nooit meer in de oude staat hersteld. Vandaar nu de ruîne van Heenvliet waar ketterse pastoor Angellus Merula gevangen heeft gezeten, voordat deze ter dood werd veroordeeld voor open publiek. Je moet er eigenlijk niet bij nadenken als je geleund daar staat tegen een kastanjeboom van 300 jaar oud.... Maar moet zeggen zo vroeg in het jaar, zodat er geen beelden meer in de tuin staan van de kunstenaars weekenden en de rondleidingen van schoolklassen, kan je daar hele mooie plaatjes maken en dat is dan ook meer dan voortreffelijk gelukt met zowaar, al was maar 5 minuten, was er heel eventjes een zonnetje. Maar voor de rest was het tijdens de fotosessie winderig en net tegen regen als miezerig aan. En dat is niet bevorderlijk in deze outfit maar de foto's zijn goed gelukt zeker in dit grauwe weer van deze ochtend, voorzichtig bewegend door de natte donkere omgeving. Gelukkig kan je het een en ander opkrikken door een ander diafragma te kiezen als dat er wordt gemeten door de camera. Overbelichten noemden we dat vroeger, maar daarin kan je niet overdrijven want je krijgt net als vroeger met film uitgebeten beelden in de lichte en donkere partijen. We gaan ook nog even de Bernisse in om wat foto's te maken met die schitterende oude auto, want die is niet voor niets uitgekozen voor je mooiste dag, dus moet zeker dan ook nog op de gevoelige plaat (sensor) worden gezet. En dan wordt het zolangzamerhand tijd om weer naar huis toe te gaan, waar een groot deel van de gasten zijn verzameld om samen met het bruidspaar naar het gemeentehuis te gaan in Geervliet.
 
Op het gemeentehuis worden we als altijd weer met open armen ontvangen door Meity van Noort de bode die voor iedereen weer een plaatsje heeft gereserveerd en als dan iedereen zijn plekkie heeft gevonden komt de ambtenaar van de burgerlijke stand Gerda van der Meer met het bruidspaar de zaal binnen onder luid applaus en kan dan aan haar pleidooi beginnen. Als altijd op gepaste ludieke manier weet zij weer de twee levensverhalen te verstrengelen als tot een goed boek en een ieder zit dan ook aan haar lippen gekluisterd. Op de kleinste onder ons na dan, die had zo zijn eigen verhaaltje te vertellen, maar dat kon de pret niet drukken in de zaal en Gerda met haar ervaring maakt dat allemaal niet uit. En dan het hoogtepunt natuurlijk het Ja-woord met de daarbij behorende kus, moeten nog de handtekeningen worden gezet door de vier gekozen getuigen van het bruidspaar en dan nog de belangrijkste want zonder deze is het document niets waard, die van de ambtenaar van de burgerlijke stand in functie. De ringen worden in de kerk gewisseld, dus na de groepsfoto op de trap en de familieplaatjes naast gemeentehuis het was gelukkig nog droog gaan we allemaal richting Zuidland naar de dorpskerk voor de ingewijden de kerk met de scheve toren voor de kerkelijke inzegening.

Waar dhr. A van de Engel de koster een beetje zenuwachtig, het was immers sinds 2007 dat er weer een bruidspaar voor hun huwelijksdienst de kerk in kwam, maar alles op orde zou hebben. Op de kaars na dan waaraan zo dadelijk Leon en Corinne hun kaars aansteken, maar zoals hij zelf vertelde; er zijn nog meer mensen achter de schermen die hieraan meewerken en meedachten, zodat op tijd deze toch brande voordat de dienst begon. Onder begeleiding van Gijs van Winkelhof op piano met de schitterende stem van Anne-Marie Drop. Dit is toch de ruimte waar dat het mooiste uitkomt. En als dan ds. J. Schep de dominee binnenkomt met Leon kan de dienst beginnen. Alhoewel we missen nog iemand maar als de dominee dan ook Corinne met haar vader gaat halen is alles kompleet en steekt dhr. Schep van wal en het is een mooie dienst met alles erop en eraan en als dan beide ouders het bruidspaar nog eens hebben toegesproken, kan de kleinste telg uit de familie, maar dan toch wel samen met mama, de ringen komen brengen. En als dan hun kaars is ontstoken, wordt nogmaals samen gezongen dan is de dienst afgelopen en kan er worden gefeliciteerd. We gaan met z'n allen naar de Zuidlandse Hoeve waar we aan de voorzijde in het restaurant op de bovenverdieping in een mooie aangeklede zaal de taart aansnijden.

Leon en Corinne van harte gefeliciteerd en heel veel geluk toegewenst.