Erwin Borsje & Dorien de Deugd
 Ricardo&Fabienne    Chris&Petra    Ewoud&Esther   Jan&Miralda   Raimond&Brenda   Koos & Edith    Roy&Lenny    John&Joke   Raymond&Linda   Cees&Amber   Bert&Lina   Marco&Danielle   Robert&Jolanda   Michel&Andrea    Dennis&Monique    Ivo&Patricia   Ferry&Jacqueline   Jacco&Thea   Arjen&Liesbeth   Cees&Ria   Henk&Joke   Gerard&Marga   Michel&Evelien   Peter&Sandra   Koen&Krista   Ares&Jessica   Reinier&Delphine   Ralph&Linda   Andreas&Sandra   Rob&Natalie   Hendrik&Petra   Harry&Wilma   Richard&Jennifer   Jeffrey&Leonie    Jan&Ingrid   Remco&Sandra   Ron&Leonie   Gijsbert&Miranda   John&Conny    Paul&Gerdi   Nicky&Nancy    Sandor&Hilda    Andre&Sylvana   Jorrit&Natasja   Jerry&Anouk    Raymond&Wendy   Marcel&Ryanne   Raimond&Anoeska   Wilfred&Linda   JanWillem&Michaëla   Martin&Nirosha    Leon&Bianca    Sjors&Dominique   Martijn&Nicolette   Hans&Sylvia   Dennis&Elline   Mark&Daniëlle   Ad&Larisa   Arvid&Claudia   John&Anna    John&Sabrina   Joziene&Esma   Remon&Angela   Stefan&Leyla   Dolf&Janna   Dolf&Janna    Kevin&Linda   JanCarel&Idaline   Erwin&Dorien   Leon&Corinne   Martin&Marja   Kevin&Lisanne   Erwin&Cindy    Kevin&Brigitte   Lo&Serbeth   Maarten&Marga 

Natuurlijk doe je de bruidsreportage van je nichtje als dat wordt gevraagd en zodoende was ik weer na jaren in de binnenstad van Dordrecht op 3 juni 2010 aan het fotograferen. Heerlijk al die herinneringen  na ± 25 jaar, maar daar kwam ik niet voor. Het was reuze gezellig in de Stadspolder op de Mina Krusemanerf 123 bij de ouders van Erwin toen de fotograaf arriveerde. Erwin toch wel wat nerveus, terwijl die al weken opschepte nergens last van te hebben en wij mannen onder elkaar begrijpen dat natuurlijk helemaal, was er helemaal klaar voor. Alles picobello geregeld tot in de puntjes verzorgd, dus zus lief Chanette wilde maar wat graag helpen Erwin het huis uit te zetten, losgerukt door de fotograaf uit haar ochtendrituelen. Tja, soms moet je voor de leukste foto's op je strepen staan, meestal lukt dat dan ook wel en wanneer krijg je de gelegenheid om niet eens illegaal je eigen broer het huis uit te zetten. Dan gaan we naar de Pijl in de wijk Sterrenburg naar de andere kant van het eiland om daar Dorien (tje!!?) op te halen en ook dat maak je niet vaak mee.... Er is niemand thuis. We zijn toch wel aan het goede adres, de goede dag, verslapen misschien, maar na een klein uurtje komt daar dan toch een auto de straat in gereden en moest Erwin een blokje om, want daar kwam de bruid in spé aan van de kapper en visagist. Het was warm met een fel zonnetje, maar daardoor had Erwin het niet warm en het wachten had daar ook niet goed aan gedaan, maar dan toch met klamme handjes kwam alles dik voor mekaar.  Verwelkomt door zijn schoonvader op de gebruikelijke manier daar in huize de Deugd haha, weet niet of het daarom zo lang heeft geduurd voordat er een a.s. schoonzoon daar is aangekomen, maar Erwin werd dus maar wat graag naar binnen geloodst. Daar stond niet allen Dorien te trappelen van ongeduld, maar ook de bruidsmeisjes de zussen Charon van 12 en Romy van 10 jaar oud en voor een ieder had Erwin een boeketje bij zich. Nu moeten we toch naar de jachthaven Westergoot aan het Wantij, dat doet het altijd goed op de foto's, want daar hebben de ouders van Erwin een bootje liggen werd er gezegd, maar je kunt met recht spreken van een jacht. Als om door een ringetje te halen hij glom als een keutel in de maneschijn, zal ik maar zeggen. Voordat we de steigers op stappen, vindt Erwin dat er toch wel heel veel onkruid staat en het wil dat we toevallig een benzine maaier bij ons hebben en hij moet en zal nog even de brandnetels voor zijn meissie wegmaaien voor een schoon pad.

En eenmaal aan boord waren de meiden Charon en Romy niet te beroerd om te helpen nog even het dek te zwabberen en met de putsemmer wat water te scheppen. Zo blijven we allemaal in beweging en dan doen we ook nog even een stukje Wantij park. Had liever het Wantij bad gedaan, want het weer was er naar, maar daar in het groen is het goed gelukt om de ochtend sessie te eindigen. We gaan de familie en daggasten op halen voor het officiële gedeelte van de dag. En met een Londense dubbeldekker is het lastig manoeuvreren door de Dordse binnenstad, maar er zat een prima chauffeur achter het stuur die het gevaarte overal neerzette waar wenselijk was voor de fotograaf om er een mooi plaatje mee te schieten.
 
En boven aan de trap van het gemeentehuis van Dordrecht worden we verwelkomd door de huwelijksassistente Berliet van Berkel die me meerdere malen erop attendeerde dat ik alle ruimte mocht nemen om mooie foto's te maken. Een hele geruststelling dus en dan komt Cora van Vliet de Ambtenaar van de burgerlijke stand binnen met Erwin aan de arm en natuurlijk gaat iedereen dan uit zijn dak en dat volume gaat alleen maar omhoog als Dorien met Paps Johnnie binnenkomen. De zaal gaat dan helemaal los. En dan steekt Cora van wal en de hele zaal hoe warm het er ook is hangt aan haar lippen, want ze weet uitstekend de twee levensverhalen van beide tortelduifjes te verwoorden als tot een spannend boek. Naar het hoogtepunt van de dag, het ja-woord en natuurlijk de kus. Dan volgt er een belangrijk gedeelte voor de gekozen getuigen van het bruidspaar en alles is pas voor de bakker als ook de ambtenaar van de burgerlijke stand haar handtekening heeft gezet en kan er worden gefeliciteerd en gezoend en zat het officiële gedeelte van de dag erop.

Wij gaan nog even een rondje Dordt doen terwijl alle gasten richting feestzaal gaan, maar eerst moeten de auto's nog worden opgehaald en waneer wij dan klaar zijn met de fotoshoot zijn de feestgangers nog niet in Zwijndrecht waar het feest zal worden gegeven in de wijnbodega van Joep & Miranda. Wat een mooie ruimte om er een feessie te geven. Klasse en omdat we best wel trek van dat foto maken hadden gekregen, zijn we maar alvast wat gaan eten in m'n favoriete snackbar van 20 jaar geleden. Je moet toch wat om de tijd door te komen en als dan een ieder is gearriveerd in de zaal gaan wij er ook naar toe om de taart aan te snijden. Gelukkig hebben we daar nog wat ruimte voor gelaten.

Erwin en Dorien van harte gefeliciteerd met z'n drieën en heel veel geluk toegewenst!