Dolf Backer & Janna Schaafsma
 Ricardo&Fabienne    Chris&Petra    Ewoud&Esther   Jan&Miralda   Raimond&Brenda   Koos & Edith    Roy&Lenny    John&Joke   Raymond&Linda   Cees&Amber   Bert&Lina   Marco&Danielle   Robert&Jolanda   Michel&Andrea    Dennis&Monique    Ivo&Patricia   Ferry&Jacqueline   Jacco&Thea   Arjen&Liesbeth   Cees&Ria   Henk&Joke   Gerard&Marga   Michel&Evelien   Peter&Sandra   Koen&Krista   Ares&Jessica   Reinier&Delphine   Ralph&Linda   Andreas&Sandra   Rob&Natalie   Hendrik&Petra   Harry&Wilma   Richard&Jennifer   Jeffrey&Leonie    Jan&Ingrid   Remco&Sandra   Ron&Leonie   Gijsbert&Miranda   John&Conny    Paul&Gerdi   Nicky&Nancy    Sandor&Hilda    Andre&Sylvana   Jorrit&Natasja   Jerry&Anouk    Raymond&Wendy   Marcel&Ryanne   Raimond&Anoeska   Wilfred&Linda   JanWillem&Michaëla   Martin&Nirosha    Leon&Bianca    Sjors&Dominique   Martijn&Nicolette   Hans&Sylvia   Dennis&Elline   Mark&Daniëlle   Ad&Larisa   Arvid&Claudia   John&Anna    John&Sabrina   Joziene&Esma   Remon&Angela   Stefan&Leyla   Dolf&Janna   Dolf&Janna    Kevin&Linda   JanCarel&Idaline   Erwin&Dorien   Leon&Corinne   Martin&Marja   Kevin&Lisanne   Erwin&Cindy    Kevin&Brigitte   Lo&Serbeth   Maarten&Marga 
Dan is vrijdag 12 maart 2010 dan eindelijk aangebroken voor Dolf en Janna en was het reuze gezellig en druk in huize van den Berg, de Partyboerderij De Zuidlandse Hoeve in Zuidland. Waar eerst het kado van de kinderen werd losgelaten, de geluksduiven. En dan met de familie en vrienden tafelen en dat kan je aan Peter van den Berg wel over laten. Heerlijk waren de gerechten, koud en warm van vlees, saté, beenham en een gestoofde visschotel met aardappeltjes, dito puree en patat waar de meeste toch voor vielen met fruit en ijs toe. Daar waren we toch wel even mee bezig maar zo langzamerhand liep ook de zaal vol voor de diens die er werd gehouden. Dolf had me al voorbereid en vooraf gemaild dat de avond nogal een spektakel beloofde te worden, met misschien wel 150-200 gasten, want deze “charity”-avond is zelfs in een aantal Christelijke bladen/media geadverteerd & gepubliceerd vanwege hun Israelische gasten Barry en Batya Segal / Josephstorehouse/st. Visionforisrael. En dat werd het dan ook.
Ik sprak met de eerste gasten en die kwam helmaal uit Friesland om "zijn horizon te verbreden" zoals hij vertelde. Een Joodse bruiloft geleid door Barry Segal wilde hij graag meemaken en had daar wel een paar uurtjes auto voor over als zovelen.
 
En dan klikt de hoorn "een ramshoorn" die wordt gebruikt bij de opening van een feestelijk samenkomst en dient als startsignaal en heet Sjofar deze avond geblazen door Jaap de Koning en kan de dienst beginnen. Dolf en Janna komen onder gezang en muziek van de band naar voren en het kan voor iedereen beginnen. Barry verteld ook wat van thuis, Israël op heel leuke wijze met af en toe een grappige anekdote dat daar dit natuurlijk dagelijkse kost is. Lijkt me logisch want hier wordt er ook stevig getrouwd maar hij bedoelde natuurlijk de wijze waarop. Heel leerzaam allemaal. En iedereen kon meezingen omdat de teksten zichtbaar op de muur boven de band werd geprojecteerd en er werd dan ook swingend meegedaan staand en dansend. Dan worden de twee kaarsen aangestoken door een gesluierde Bataya Segal en door Barry Segal wordt de wijn overvloedig ingeschonken het liefst overlopend zoals hij vertelde en wordt er pasgebakken broden gebroken en mag een ieder dit proeven uiteraard het bruidspaar zit op de eerste rang en er wordt flink gedronken en gegeten. Dan worden er vier vrienden van Dolf en Janna naar voren gehaald en dienen als vier palen om een doek op te houden. De doek zelf heet tallit, is eigenlijk een gebedskleed. Nu werd de tallit een Choepa. Een Choepa is een soort tentje , een overdekking,  die bij een traditionele joodse ceremonie gebruikt wordt bij bruiloften. Bij deze ceremonie maakt men gebruik van een gebreid kleed (soms een tallit) dat over vier palen wordt gedaan, en wordt naar de plaats waar de ceremonie zal plaatsvinden gedragen. Het symboliseert het stel dat samen een huis zal bouwen. (uit WIKIPEDIA) Er worden dan 7 zegeningen uitgesproken. Nog wat wijn gedronken. Het glas moet b.v. tot de laatste druppel worden leeggedronken hik.. En het glas moet de bruidegom met de rechtervoet kapot trappen dan kan het feesten beginnen onder Akoestische begeleiding met zes man van de tweede life band Ot Azoj een echte klezmerband voor de rest van de avond . Dat komt wel goed daar in Zuidland en nu maar hopen dat het vliegtuig wordt gehaald voor de huwelijksreis naar..... natuurlijk.

Dolf en Janna van harte gefeliciteerd en heel veel geluk toegewenst. Shalom!