Dolf Backer & Janna Schaafsma
 Ricardo&Fabienne    Chris&Petra    Ewoud&Esther   Jan&Miralda   Raimond&Brenda   Koos & Edith    Roy&Lenny    John&Joke   Raymond&Linda   Cees&Amber   Bert&Lina   Marco&Danielle   Robert&Jolanda   Michel&Andrea    Dennis&Monique    Ivo&Patricia   Ferry&Jacqueline   Jacco&Thea   Arjen&Liesbeth   Cees&Ria   Henk&Joke   Gerard&Marga   Michel&Evelien   Peter&Sandra   Koen&Krista   Ares&Jessica   Reinier&Delphine   Ralph&Linda   Andreas&Sandra   Rob&Natalie   Hendrik&Petra   Harry&Wilma   Richard&Jennifer   Jeffrey&Leonie    Jan&Ingrid   Remco&Sandra   Ron&Leonie   Gijsbert&Miranda   John&Conny    Paul&Gerdi   Nicky&Nancy    Sandor&Hilda    Andre&Sylvana   Jorrit&Natasja   Jerry&Anouk    Raymond&Wendy   Marcel&Ryanne   Raimond&Anoeska   Wilfred&Linda   JanWillem&Michaëla   Martin&Nirosha    Leon&Bianca    Sjors&Dominique   Martijn&Nicolette   Hans&Sylvia   Dennis&Elline   Mark&Daniëlle   Ad&Larisa   Arvid&Claudia   John&Anna    John&Sabrina   Joziene&Esma   Remon&Angela   Stefan&Leyla   Dolf&Janna   Dolf&Janna    Kevin&Linda   JanCarel&Idaline   Erwin&Dorien   Leon&Corinne   Martin&Marja   Kevin&Lisanne   Erwin&Cindy    Kevin&Brigitte   Lo&Serbeth   Maarten&Marga 
Het was nog best wel koud, maar het leek of de lente eraan kwam. Een klein zonnetje vandaag het zou van korte duur zijn volgens de weerberichten, want het gaat weer vriezen, maar ons kunnen ze dit niet meer afnemen. We hebben afgesproken op het gemeentehuis van Bernisse in Abbenbroek op donderdag 21 januari 2010 voor de huwelijksplechtiging voor de burgerlijke stand. Op 12 maart a.s. doen we het nog eens dunnetjes over in Zuidland bij Peter van den Berg van de Zuidlandse Hoeve, maar dan groots met alles erop en eraan inclusief een kerkelijke inzegening met een heuse Clasmer Band met traditionele Joodse muziek. Die spelen voornamelijk akoestisch en lopen dan ook door de zaal en langs de tafels. Dat wordt dus wel wat, maar laten we niet vooruitlopen op de zaken. De fotograaf is er standaard een half uurtje te vroeg, je weet het nooit met het verkeer en de weersgesteldheid deze tijd van het jaar en ook nu weer was er een omleiding vanuit Hellevoetsluis, dus omrijden over de snelweg, maar twee gasten Inge en Kees Spil waren er wel heel erg vroeg aanwezig. 
Die hadden ook een belangrijke taak vandaag, namelijk "het voorlezen van de akte" incl. bijpassend verhaal en natuurlijk moest dat even besproken worden met Jan Voets de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Zodoende had Meity van Noort de bode vandaag een makkie in deze. Maar die had sowieso als altijd weer al haar zaakjes dik voor elkaar, alles keurig opgesteld, spik en span en voor een ieder en plekje gereserveerd.
 
Alle gasten kwamen nu toch wel binnengedruppeld. Dan kwamen Dolf en Janna er ook aan en na wat foto's te hebben gemaakt bij de ingang van het gemeentehuis, als inleiding voor het latere fotoboek, gaan we naar binnen. Het liep ook al naar 13.00 uur, maar vandaag werd er maar één huwelijk gesloten en in de sfeer passend van de groep ging alles er zeer gemoedelijk aan toe en werd er overal dik de tijd voor genomen.
Dit alles natuurlijk onder de leiding van de ambtenaar in functie. En als dan iedereen er is en een plaatsje heeft gevonden, waarvandaan alles goed te zien is, komen de twee tortelduifjes de zaal binnen onder begeleiding van de ambtenaar Jan Voets.

En weer als altijd breide Jan de levensverhalen van de twee als een avonturenboek aan elkaar, waar menig de tranen over de wangen liep van het lachen, naar het hoogtepunt; het Ja-woord en de kus. Dan werd de akte voorgelezen door zoals al eerder vermeld de vroege vogels Inge en Kees, natuurlijk niet te vergeten de bijbehorende handtekeningen, ook die van de belangrijkste getuigen en de ambtenaar in functie, de zoenen, de felicitaties en de familieplaatjes en groepsfoto's op het bordes.

Wij gaan nog even de Bernisse in om een belangrijk stukje vast te leggen die hun beide zo dierbaar is en alle gasten gaan naar de Magneet om op te warmen van de fotosessie. Dan gaan wij ook naar de Stationsweg 27 in Heenvliet waar iedereen al klaar staat om te zien hoe de bruidstaart wordt aangesneden door het tot over de oren verliefde stel.

Dolf en Janna van harte gefeliciteerd en heel veel geluk toegewenst. 
We zien elkaar weer in iedergeval op 12 maart 2010. Zal extra licht meenemen, want dat zal ik bij Peter ven den Berg wel nodig hebben daar in die zaal.