Stefan Hottentot & Leyla Jiménez
 Ricardo&Fabienne    Chris&Petra    Ewoud&Esther   Jan&Miralda   Raimond&Brenda   Koos & Edith    Roy&Lenny    John&Joke   Raymond&Linda   Cees&Amber   Bert&Lina   Marco&Danielle   Robert&Jolanda   Michel&Andrea    Dennis&Monique    Ivo&Patricia   Ferry&Jacqueline   Jacco&Thea   Arjen&Liesbeth   Cees&Ria   Henk&Joke   Gerard&Marga   Michel&Evelien   Peter&Sandra   Koen&Krista   Ares&Jessica   Reinier&Delphine   Ralph&Linda   Andreas&Sandra   Rob&Natalie   Hendrik&Petra   Harry&Wilma   Richard&Jennifer   Jeffrey&Leonie    Jan&Ingrid   Remco&Sandra   Ron&Leonie   Gijsbert&Miranda   John&Conny    Paul&Gerdi   Nicky&Nancy    Sandor&Hilda    Andre&Sylvana   Jorrit&Natasja   Jerry&Anouk    Raymond&Wendy   Marcel&Ryanne   Raimond&Anoeska   Wilfred&Linda   JanWillem&Michaëla   Martin&Nirosha    Leon&Bianca    Sjors&Dominique   Martijn&Nicolette   Hans&Sylvia   Dennis&Elline   Mark&Daniëlle   Ad&Larisa   Arvid&Claudia   John&Anna    John&Sabrina   Joziene&Esma   Remon&Angela   Stefan&Leyla   Dolf&Janna   Dolf&Janna    Kevin&Linda   JanCarel&Idaline   Erwin&Dorien   Leon&Corinne   Martin&Marja   Kevin&Lisanne   Erwin&Cindy    Kevin&Brigitte   Lo&Serbeth   Maarten&Marga 

We waren toch wel een beetje zenuwachtig daar op het bruggehoofd 39 op vrijdag 15 januari 2010. Met "we" bedoelen we dan de moeder van Leyla die was overgekomen uit Peru die haar dochter fantastisch had aangekleed voor de dag van haar leven. En Peru liep als een rode draad door het leven van beide tortelduifjes. Stefan zijn moeder is een Peruaanse schone. Zijn vader werkte daar als loods en wordt nu nog steeds opgeroepen als er een grote klus is. En Stefan liep zijn stage in...... natuurlijk en daar ontmoete hij dan zijn liefde voor het leven. De voertaal was vandaag Spaans, Engels, Duits, Belgisch of Frans want in welk gedeelte woon je in Brussel en een beetje Nederlands maar daar kwamen we met z'n allen wel uit. En dan kwam Stefan in zijn beste pak met een schitterend bruidsboeket van witte en rode rozen die de moeder van Leyla zelf had gemaakt zijn meisie ophalen en dat is altijd één van de momenten van de dag dat een ieder even moet slikken. Maar na alle verplichtingen over en weer konden we dan met droge ogen de kou in want frisjes was het wel met temperatuur rond het vriespunt. Het was vies en niet alleen het weer. De straten vol pekel, vuil, resten vuurwerk en wat al niet meer onder de sneeuw vandaan was gekomen na de dooi deze week. Uitkijken dus maar gelukkig was de grond nog bevroren en was het op het gras misschien wel schoner als op de straat. We zijn allereerst richting de vestinggrachten gegaan waar we flink gebruik hebben gemaakt van de mistige omgeving. 
Fantastisch zo'n klein wereldje en lijkt wel of alle geluid wordt gedemt. De fotograaf had ook nog een paar Friese doorlopers van ±60 jaar oud op de kop getikt en dat was natuurlijk wel hilarisch een Peruaanse op friesse ijzers. Waarna we richting de vestingpoort gaan en bij het poortwachtershuisje nog wat mooie plaatjes schieten. En dan heb je het weer. Het maakt niet uit wat je kent maar wie je kent. 
Rondom het historische poorthuisje wordt ijsvrij gemaakt door zijn bewoner. En met de poortwachter van de Brielse Poort Dinand Schutten heb ik nog steeds uitermate goede contacten vroeger al met zijn werk op het gemeentehuis afdeling bevolkingsregister nu met een welverdiende pensioen maar nu kwam dat heel goed uit. Ik vraag hoopvol of er misschien iemand in het Kruithuys is en het antwoord is wil je daar in dan. Laat hij nu ook een sleutel ervan hebben en heel belangrijk de alarmcode uit zijn hoofd kennen. De tortelduifjes waren zo overgehaald en wij naar binnen. Van alles verplaatst en de ramen opengezet ten goede van de fotografie en alles weer samen met de beheerder teruggeschoven op zijn plaats. Dinand bedankt ook natuurlijk van het bruidspaar want een ander locatie is cruciaal als je al 25 jaar rondom Hellevoetsluis fotografeert met bruidsparen en die koester ik. En dan wordt het toch langzamerhand tijd om naar het Prinsenhuis te gaan voor de huwelijksvoltrekking dus op naar huis waar moeders de warme koffie en de broodjes klaar heeft staan. Dat wordt in een snel tempo soldaat gemaakt, nog gezellig iedereen welkom geheten en dan met z'n allen naar het prinsenhuis waar John de bode van het gemeentehuis alles heeft opgestookt om het er warm te krijgen, al klaar om ons te ontvangen en die voor iedereen weer een plaatsje heeft gereserveerd.

En als dan iedereen zijn plaatje heeft gevonden komt Mams Jiménez binnen met haar dochter aan de arm om die te geven aan Stefan. 
Schitterend. Tja, en dat zijn toch de mooie momenten van de dag zoals ik al eerder vermelde. Dan het belangrijkste, de ringen die werden gebracht door Jasmine die het meer dan voortreffelijk deed. Staat daar er maar eens aan op 4 jarige leeftijd tussen al die onbekenden die van alles van je willen, het ja-woord met de bijbehorende kus en niet te vergeten natuurlijk de handtekeningen van het bruidspaar, getuigen en de ambtenaar in functie van de burgelijke stand Atie van der Sluis. 
Natuurlijk de felicitaties aan het bruidspaar en toen zat het officiële gedeelte van de dag erop. Nog de groepsfoto op het bordes voor het gemeentehuis en dan met zijn allen naar Citta Romana aan het Haringvliet, voor de koffie en waar de bruidstaart klaarstond om aangesneden te worden.

Stefan en Leyla van harte gefeliciteerd en heel veel geluk toegewenst.