Remon van der Have & Angela Blokland
 Ricardo&Fabienne    Chris&Petra    Ewoud&Esther   Jan&Miralda   Raimond&Brenda   Koos & Edith    Roy&Lenny    John&Joke   Raymond&Linda   Cees&Amber   Bert&Lina   Marco&Danielle   Robert&Jolanda   Michel&Andrea    Dennis&Monique    Ivo&Patricia   Ferry&Jacqueline   Jacco&Thea   Arjen&Liesbeth   Cees&Ria   Henk&Joke   Gerard&Marga   Michel&Evelien   Peter&Sandra   Koen&Krista   Ares&Jessica   Reinier&Delphine   Ralph&Linda   Andreas&Sandra   Rob&Natalie   Hendrik&Petra   Harry&Wilma   Richard&Jennifer   Jeffrey&Leonie    Jan&Ingrid   Remco&Sandra   Ron&Leonie   Gijsbert&Miranda   John&Conny    Paul&Gerdi   Nicky&Nancy    Sandor&Hilda    Andre&Sylvana   Jorrit&Natasja   Jerry&Anouk    Raymond&Wendy   Marcel&Ryanne   Raimond&Anoeska   Wilfred&Linda   JanWillem&Michaëla   Martin&Nirosha    Leon&Bianca    Sjors&Dominique   Martijn&Nicolette   Hans&Sylvia   Dennis&Elline   Mark&Daniëlle   Ad&Larisa   Arvid&Claudia   John&Anna    John&Sabrina   Joziene&Esma   Remon&Angela   Stefan&Leyla   Dolf&Janna   Dolf&Janna    Kevin&Linda   JanCarel&Idaline   Erwin&Dorien   Leon&Corinne   Martin&Marja   Kevin&Lisanne   Erwin&Cindy    Kevin&Brigitte   Lo&Serbeth   Maarten&Marga 
Remon kwam vrijdag 11 december in zijn beste pak met een schitterend bruidsboeket zijn Angela ophalen op de Cannenburchstraat in Hellevoetsuis, met een heuse 4-wheel drive, die maar net voor de deur paste. Die was vandaag heel wat van plan of misschien wilde hij niet voor verrassingen komen te staan. Angela vond het in ieder geval maar wat stoer en vond de ruime instap helemaal niet erg i.v.m. haar outfit van vandaag. Want ook die zag eruit om door een "ringetje" te halen, maar laten we niet vooruitlopen in de tijd. Wij gaan eerst foto's maken voor het fotoalbum en vertrekken richting de vesting en de wallen rondom de vestinggrachten en zowaar komt er een klein zonnestraaltje door de wolken heen en daar maken we natuurlijk direct gebruik van. Jammergenoeg kunnen we niet het gras op vanwege de nattigheid van de laatste dagen, want dan hebben we echt de stoere bak van Remon nodig.

Maar je moet een beetje geluk hebben tijdens de fotoshoot, want wanneer we bij de Brielse Poort en het poortwachtershuisje nog wat plaatjes schieten komt net de beheerder van het net gerestaureerde kruithuisje voorbij en we mochten er even naar binnen. En de fotograaf weet dat daar boven hele mooie plaatjes te maken zijn, dus de tortelduifjes zijn zo overgehaald om er een kijkje te nemen, tussen de mammoet schouderbladen en andere pré historische botten, tanden, stenen wel of niet met afbeeldingen en gereedschappen die ervan zijn gemaakt. Maar boven tussen de oude kruit tonnetjes daar zijn we voor gekomen. Een nieuwe lokatie daar is de fotograaf wel voor in. Kan die weer eens zijn creatieve ei kwijt in een ruimte van 4x4 meter met een spotje en een raam als lichtpuntje. Gelukkig konden Remon en Angela héél stil zitten, zodat de fotograaf toch nog wat kon diafragmeren voor zijn dieptescherpte zonder statief (heel technisch verhaal, maar komt wel de fotokwaliteit ten goede).
Een stukje geschiedenis van de haven van Hellevoetsluis. Die werd tussen 1604 en 1621 aangelegd om de Hollandse oorlogsvloot in wintertijd een veilig onderkomen te bieden. Er werd bovendien een scheepswerf aangelegd om de schepen te kunnen onderhouden en na afloop van een zeeslag de schade te kunnen maken. Langs de kade verrezen tal van magazijnen en werkplaatsen. Kortom, op den duur groeide Hellevoetsluis uit tot een belangrijke vlootbasis, waar honderden arbeiders en handelaren hun brood verdienden. Veel meer is er te vinden op www.decruyttoren.nl
Dan worden we letterlijk de vesting ingeschoten door de 400 jaar oude kanonnen en willen naar de splinternieuwe gekleurde huisjes aan de overkant en omdat de brug wordt vernieuwd, moeten we om rijden. Zo komen we nog langs de vuurtoren en net of dat zo moet zijn, komt er weer een streepje licht door de bewolking heen en zoveel overredingskracht is er niet nodig om die gekleurde huizen te laten voor wat het is. 

Wegens tijdsdruk moeten we kiezen, maar de vuurtoren is natuurlijk de vuurtoren en dat mooie licht over het Haringvliet... ben blij dat nog even mee te pakken en met de groothoek is het net of de vuurtoren zich buigt over het bruidspaar heen en dit wil bevestigen.

En dan wordt het toch tijd om naar het Prinsehuis te gaan waar een ieder is verzameld en waar de bode Joop de Boef ons met open armen ontvangt. Hij heeft het weer lekker warm gestookt en voor een ieder een plaatsje gereserveerd. Eerst maken we alvast een groepsfoto op het bordes, omdat het vroeg donker wordt deze dagen en dan als een ieder zijn plaatsje heeft gevonden komt het bruidspaar binnen onder luid gejuich van de gasten, onder leiding van de ambtenaar Ruud Vrij, die weer de levensverhalen van beide als een avonturenboek aan elkaar reeg. Dan het hoogtepunt van de dag. Natuurlijk het Ja-woord en de kus met de bijbehorende handtekeningen, de zoenen, en de felicitaties van familie en vrienden. Gelukkig zijn de groepsfoto en familieportretjes vooraf gemaakt i.v.m. het donkere weer en konden we met z'n allen gelijk door naar het Pomphuys van Paul Hobbel, die de hapjes en bubbeltjes al had klaar staan voor de toast, om daarna heerlijk te tafelen, waarna dan het feest kan beginnen.

Remon en Angela van harte gefeliciteerd en het ga jullie goed.