Joziene Boon & Esma Bekdemir
 Ricardo&Fabienne    Chris&Petra    Ewoud&Esther   Jan&Miralda   Raimond&Brenda   Koos & Edith    Roy&Lenny    John&Joke   Raymond&Linda   Cees&Amber   Bert&Lina   Marco&Danielle   Robert&Jolanda   Michel&Andrea    Dennis&Monique    Ivo&Patricia   Ferry&Jacqueline   Jacco&Thea   Arjen&Liesbeth   Cees&Ria   Henk&Joke   Gerard&Marga   Michel&Evelien   Peter&Sandra   Koen&Krista   Ares&Jessica   Reinier&Delphine   Ralph&Linda   Andreas&Sandra   Rob&Natalie   Hendrik&Petra   Harry&Wilma   Richard&Jennifer   Jeffrey&Leonie    Jan&Ingrid   Remco&Sandra   Ron&Leonie   Gijsbert&Miranda   John&Conny    Paul&Gerdi   Nicky&Nancy    Sandor&Hilda    Andre&Sylvana   Jorrit&Natasja   Jerry&Anouk    Raymond&Wendy   Marcel&Ryanne   Raimond&Anoeska   Wilfred&Linda   JanWillem&Michaëla   Martin&Nirosha    Leon&Bianca    Sjors&Dominique   Martijn&Nicolette   Hans&Sylvia   Dennis&Elline   Mark&Daniëlle   Ad&Larisa   Arvid&Claudia   John&Anna    John&Sabrina   Joziene&Esma   Remon&Angela   Stefan&Leyla   Dolf&Janna   Dolf&Janna    Kevin&Linda   JanCarel&Idaline   Erwin&Dorien   Leon&Corinne   Martin&Marja   Kevin&Lisanne   Erwin&Cindy    Kevin&Brigitte   Lo&Serbeth   Maarten&Marga 
Het was rustig op de Marshallaan 13 op 11 november 2009 toen de fotograaf arriveerde, te rustig maar wel druk. Esma was nog niet terug van de kapper, dus moesten we even wachten. Niet dat dat een probleem was, want het was goed toeven tussen de dames en Paps Bekdemir was maar wat blij met wat mannelijk gezelschap aan tafel. Zijn beide zussen waren over komen vliegen uit Turkije voor de bruiloft en samen met zijn vrouw en tweede dochter was het dus toch wel druk in huis. En dan was Esma er en moest er geregen worden, waar ze toch wel een beetje tegenop zag. Onbegrijpelijk met zo'n lijntje, maar toch. 
Gelukkig wilde de rest van de dames wel even een handje toesteken en met vereende kracht werd de jurk passend gemaakt. De finishing touch was uiteraard voor Paps die nog even de schoenen inspecteerde en volgens Turkse traditie driemaal een rood lint om Esma's middeltje draaide. Dan werd het hoog tijd om de voordeur te openen, want Joziene stond daar te trappelen van ongeduld met een witte limousine, een schitterend bruidsboeket gestoken in z'n beste pak met niet te vergeten een stel prachtige ringen om Vader Bekdemir om zijn dochter te vragen. Gelukkig was dat allemaal in kannen en kruiken, dus de rest van de dag kon ook allemaal zijn doorgang vinden en toch nog onder toeziend oog van mams, werd de eerste kus van deze mooie dag gadegeslagen... en goedgekeurd. Nu kan iedereen zich klaar maken voor de dag en alvast vertrekken naar "het Kasteel van Rhoon", waar de trouwplechtiging maar ook de bruidstaart, het diner en het feest zal plaatsvinden. Wij gaan eerst nog wat foto's maken in de Vesting en natuurlijk bij de vuurtoren en wanneer we richting Haringvliet rijden, komt het zonnetje door op deze druilerige dag en krijgen we zowaar nog een beetje blauw in de lucht, waar de fotograaf natuurlijk dankbaar gebruik van maakt. Het kan niet beter en maken in een ruim uurtje de plaatjes voor in het boek.

En dan gaan wij ook naar Rhoon, weliswaar in een alternatieve route, Hellevoetsluis-Rhoon in dik 50 minuten, maar je rijdt natuurlijk niet dagelijks in zo'n bak met chauffeur en dan mag je best gezien worden. 
We zijn precies op tijd en de bode Saakje Bos met de ambtenaar van de burgelijke stand Anne van de Zwaag-de Lange staan ons al met open armen op te wachten, we worden hartelijk binnengehaald. Joziene treedt met zijn moeder de zaal binnen en Esma wordt gebracht door haar vader. 
Altijd een mooi en emotioneel begin voor een ieder die aanwezig is en dan kan de plechtigheid beginnen. Anne weet de levensverhalen van beide boeiend te vertellen en iedereen in de zaal aan haar woorden te kluisteren, ja zelfs de vele kinderen zijn stil tijdens haar betoog en dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Maar het hoogtepunt is natuurlijk het Ja-woord en de kus. De ringen werden gebracht door Viemomar, die dan ook op de tafel mocht staan en die deed dat meer dan voortreffelijk. Gelukkig paste deze allebei en gingen moeiteloos om de vinger. Dan natuurlijk niet te vergeten de bijbehorende handtekeningen van de belangrijkste getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand, de zoenen, de felicitaties en de familieplaatjes en groepsfoto's op het bordes. Er was een champagne toast en natuurlijk een prachtige maar vooral heerlijke bruidstaart. De kok van het kasteel had een heerlijke maaltijd neergezet en dan kon het feest daar in Rhoon los spetteren en de eenden en zwanen werden daar rondom de slotgrachten nog lang uit hun slaap gehouden.

Joziene en Esma van harte gefeliciteerd en heel veel geluk toegewenst.