Arvid Hokke & Claudia van Nielen
 Ricardo&Fabienne    Chris&Petra    Ewoud&Esther   Jan&Miralda   Raimond&Brenda   Koos & Edith    Roy&Lenny    John&Joke   Raymond&Linda   Cees&Amber   Bert&Lina   Marco&Danielle   Robert&Jolanda   Michel&Andrea    Dennis&Monique    Ivo&Patricia   Ferry&Jacqueline   Jacco&Thea   Arjen&Liesbeth   Cees&Ria   Henk&Joke   Gerard&Marga   Michel&Evelien   Peter&Sandra   Koen&Krista   Ares&Jessica   Reinier&Delphine   Ralph&Linda   Andreas&Sandra   Rob&Natalie   Hendrik&Petra   Harry&Wilma   Richard&Jennifer   Jeffrey&Leonie    Jan&Ingrid   Remco&Sandra   Ron&Leonie   Gijsbert&Miranda   John&Conny    Paul&Gerdi   Nicky&Nancy    Sandor&Hilda    Andre&Sylvana   Jorrit&Natasja   Jerry&Anouk    Raymond&Wendy   Marcel&Ryanne   Raimond&Anoeska   Wilfred&Linda   JanWillem&Michaëla   Martin&Nirosha    Leon&Bianca    Sjors&Dominique   Martijn&Nicolette   Hans&Sylvia   Dennis&Elline   Mark&Daniëlle   Ad&Larisa   Arvid&Claudia   John&Anna    John&Sabrina   Joziene&Esma   Remon&Angela   Stefan&Leyla   Dolf&Janna   Dolf&Janna    Kevin&Linda   JanCarel&Idaline   Erwin&Dorien   Leon&Corinne   Martin&Marja   Kevin&Lisanne   Erwin&Cindy    Kevin&Brigitte   Lo&Serbeth   Maarten&Marga 
Het was druk in huize van Nielen op de Langeweg in Zuidland op vrijdag
3 juli 2009 toen de fotograaf arriveerde. Pa was nog druk bezig een "tentje" op te zetten voor het feest later op de dag en alle meiden waren verzameld in de woonkamer om er zo goed mogelijk uit te zien die dag, maar er was er toch eentje die er met kop en schouders boven uitstak en dat was natuurlijk Claudia. Een schitterende bruidsjapon in lagen die als gegoten zat. Maar dan wordt er aangebeld, je weet het maar is toch altijd weer snel en onverwachts. Arvid staat aan de deur te hengelen om Pps van Nielen om de hand van zijn dochter te vragen en die had volgens mij geen enkel bezwaar om 'm als schoonzoon binnen te halen. En dat werd wel even een waterballet. Goed dat de fotograaf hoge schoenen had aangedaan. Was eerlijk gezegd bedoeld om in de tuin van Paps te fotograferen, want als hovenier van beroep waren daar natuurlijk alle kleuren bloemen aanwezig die je maar kan bedenken, maar dat kwam nu ook heel goed uit. Er werden wat zakdoeken rondgedeeld om me heen. Maar na vloed komt eb, dus nadat alles weer was bijgewerkt konden we weer verder met fotograferen van alle momenten van de dag die nodig waren om een zo compleet mogelijk boek te maken... voor later. Zoals gezegd eerst de tuin in en we pikten nog net het zonnetje mee. We hoorden later dat het in Spijkenisse wel heel slecht weer was, dat het daar echt "hoosde", maar hier waaide alles gelukkig over. En dan richting Hellevoet waar we vast kwamen te zitten voor de sluis en waarom daar dan geen foto's maken, want Rijkswaterstaat kwam door de sluis heen, die hebben namelijk ook het onderhoud van de boeien in het water zowel zoet als zout. En als contrast met het bruidspaar was dat natuurlijk perfect voor de foto's. 

Minpuntje natuurlijk dat toen de boot door de sluis kwam en dat moet je zien dat zo'n schuitje van 50 mtr. en 12 mtr. hoog 3 meter van je af voorbij schuift effe z'n hoorn (claxon) laat horen. Ik moest bijna mijn bruidspaar uit het water halen. Die schrokken zich natuurlijk een hoedje. Afijn dat laat de adrenaline weer even oplopen in het lichaam met natuurlijk de nodige hilariteit eromheen. Dan gaan we naar de vestinggracht bij het witte kippenbruggetje met de watertoren en de katholieke kerk op de achtergrond. Doet het altijd goed en gelijk naar de speeltuin natuurlijk met bruidsmeisje Lonneke van 3 en bruidsjonker Liam van 4 jaar oud. Die waren niet meer te houden toen ze de schommel en glijbaan zagen. Nu weet ik niet of Arvid en Claudia net zoveel zagen in de speeltuin als de kinderen, maar dat viel later reuze mee zoals de foto's vertellen. En dan wordt het zo langzamerhand tijd om naar de gasten van de dag te gaan, die allemaal in de tent zaten te wachten om een heerlijke broodjesmaaltijd met soep van de dag te nuttigen.

En dat ging er wel in na het fotograferen. Nog even wat bijkletsen allemaal en dan gaan de gasten op hun gemakkie naar het kerkje van Vierpolders, alwaar de trouwplechtigheid gaat plaatsvinden en wij gaan nog even naar de duinen van Rockanje, waar vrienden een schitterende tuin hebben, midden in de duinen met paarden en alles erop en er aan. Een eldorado voor de fotograaf die zo wieso graag op onbekende plekken komt. Om de creatieve geest een beetje wakker te houden zal ik maar zeggen. En dan wordt het voor ons ook tijd om naar Vierpolders te vertrekken.

Waar iedereen binnen al een plaatsje had gekregen van de bode Marjan Proper en we werden onthaald door Mark Dakriet, die de zaal heel even in z'n eentje vulde en dan heb ik het niet over zijn borstomvang, maar wat een geluid vulde die kerk met zijn volume haarzuiver. Daar kwamen de zakdoeken weer uit de kast (broek natuurlijk). Gelukkig was door een ieder hierop gerekend en hielden we deze keer de vloer een beetje droog. Dan kon de ambtenaar van de burgerlijke stand Marianne Soetemeijer haar pleidooi beginnen en die vertelde de ene anekdote na de andere tot een levensverhaal van beide, waar een ieder op het puntje van hun stoel zat te luisteren. Het hoogtepunt is natuurlijk het ja-woord en de kus. En dan komt toch het moment voor Lonneke en Liam om met de ringen naar voren te komen en die deden dat meer dan voortreffelijk. Dan worden de handtekeningen gezet door de getuigen en om alles te bevestigen door de ambtenaar van de burgerlijke stand en is het officiële gedeelte gedaan van deze dag. En dat liet Arvid wel blijken toen hij de kerk uit kwam. Of die nu opgelucht was van dat serieuze gedoe, maar je kan niet zeggen dat hij met volle overgave de beroemde sprong maakt van onze fotograaf. Vol overgave dus. Nog de groepsfoto voor de kerk en de staatsie plaatjes van de familie en de stellen maken we in Zuidland aan de Langeweg, voordat er wordt getoast met champagne en de taart wordt aangesneden. Denk dat het weer een heel geslaagde dag is geweest voor iedereen. Hoorde uit heel betrouwbare bronnen dat het nog heel rumoerig was daar op de Zuidlanse vlakte en dat de hanen wat overstuur waren.

Arvid en Claudia het gaat jullie goed!